Grolloo Flute Session 7

Dear Flute Friends

Thank you for visiting our site. You may be interested in the status of Grolloo Flute Sessions, after GFS 6 (2020) had to be cancelled in relation to COVID-19.
At this moment (April 2022) we are preparing for a Live(!) Grolloo Flute Sessions 2022. Grolloo Flute Session 7 will take place from August, 24 until August, 28, 2022 (arrival on the 23rd).

Publieke concerten

Russische deelname? Reactie op media

In de media wordt het fluitfestival Grolloo Flute Sessions aangekondigd en de twee concerten die daarbij worden aangeboden op 27 en 28 augustus. We zijn blij dat er weer een festival georganiseerd kan worden na 2 jaar Corona. Ook al is het een onzekere herstart. In de media wordt ook gesteld dat Russische deelname zou worden ‘geweerd’. We merken dat dit veel oproept en dat dit de kern van de boodschap overschaduwt. Graag willen we hier dan ook op reageren. In 2018 en 2019 waren we heel blij en vereerd met de deelname van een aantal Russische kinderen aan het festival. Er zijn toen op persoonlijk vlak goede banden ontstaan, die er nog steeds zijn. De keuze om dit jaar niet voor deelname van Russische kinderen te gaan is met pijn in het hart gemaakt, in goede afstemming met hun docent. Van ‘weren’ is dus geen sprake. Naast veel andere overwegingen hebben we mee moeten wegen dat het het hier gaat om (jonge) kinderen en dat het niet was in te schatten of we kinderen zouden blootstellen aan gepolariseerde en gepolitiseerde reacties. Met velen die reageren zijn we het eens: Kinderen en muziek horen hier niet aan blootgesteld te worden. Nu al blijkt dit helaas een terechte zorg. De persreactie en enkele reacties daar weer op laten zien hoe verdeeld we zijn geraakt door geopolitieke ellende en we gedwongen worden tot keuzes waar we allemaal van weten hoe onrechtvaardig ze zijn.

Log in